• Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Novčana pomoć ugroženima od poplave

Na Poziv za pomoć ugroženima od poplave upućen iz Provincijalata Bosne Srebrene, danas je na svim sv. misama prikupljena lemozina u iznosu od 3.270 KM, koja će sutra biti proslijeđena u središnjicu HKD ''Kruh sv. Ante'' u Sarajevo za potrebe ljudima koji su doživjeli sve strahote poplave.

Naši vjernici su prošli tjedan sakupljali hranu, piće i odjeću, i preko Crvenog križa Fojnica uputili ugroženima od poplave. Vjernici su i danas pokazali veliku karitativnu osjetljivost za ljude koji su egzistencijalno ugroženi. Pomoć ugroženima od poplave bit će potrebna i ubuduće, pa je u planu do kraja 2014. godine još jednom organizirati karitativnu akciju sakupljanja lemozine za ugrožene od poplave. / R. R.

 

Održana jubilarna Trideseta Zlatna Harfa u Varešu

Danas je u župi Vareš održana jubilarna 30. Zlatna harfa koja se održava u samostanskim područjima Fojnica, Kreševo i Kraljeva Sutjeska. Sudjelovalo je šest dječjih zborova iz župa Busovača, Brestovsko, Fojnica, Gromiljak, Kreševo i Vareš. Na početku je bila sv. misa u 10.30 sati, koju je predvodio domaći župnik fra Mirko Majdandžić uz koncelebraciju fra Emanuela Jurića iz Kreševa, a potom nastupi zborova. Naš župni Dječji zbor ''Fra Nenad Dujić'' pod ravnanjem s. Simplicije Budimir uspješno je izveo dvije liturgijske pjesme. Na koncu je stručni žiri dao opisne ocjene nastupa svih dječjih zborova, te su im uručene zahvalnice. Nakon zajedničkog fotografiranja, uslijedila je okrepa, druženje i odlazak kućama. Čestitke domaćinima na uspješnoj organizaciji. / R. R.

fotografije

 

Prvopričesničko slavlje

U nedjelju, 11. svibnja 2014. godine u našoj župi bilo je posebno svečano. Pedesetjedno dijete (27 m. / 24 ž.) pod pučkom sv. Misom primilo je Prvu Svetu Pričest. Sv. misu je predvodio fra Domagoj Šimić uz koncelebraciju trojice fratara-svećenika. Na misi su svirali i pjevali mladi iz Frame Fojnica, kojim ravna Tea Belojica. / TV KISS

Uže pripreme za prvopričesničko slavlje trajale su još od rujna mjeseca prošle godine, a voditelj priprema i prvopričesničkog slavlja bio je fra Domagoj Šimić. Crkvu je za ovu svečanost ukrasila s.M. Simplicija Budimir i Milica Miletić. Na koncu je gvardijan fra Nikica Vujica, zahvalio svima, posebno roditeljima na odličnoj pripremi djece za primanje sakramenata Prve Svete Ispovijedi i Prve Svete Pričesti, nakon čega je uslijedilo zajedničko i pojedinačno fotografiranje u crkvi i ispred umjetničkog djela Posljednja večera. / R. R.

fotografije

 


Stranica 7 od 47

Župa Fojnica

Trenutno aktivnih Gostiju: 14 
Posjete Sadržajima : 201642Copyright © by Franjevački samostan Fojnica | All rights reserved | Designed by webmaster