• Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Prvopričesničko slavlje

U nedjelju, 11. svibnja 2014. godine u našoj župi bilo je posebno svečano. Pedesetjedno dijete (27 m. / 24 ž.) pod pučkom sv. Misom primilo je Prvu Svetu Pričest. Sv. misu je predvodio fra Domagoj Šimić uz koncelebraciju trojice fratara-svećenika. Na misi su svirali i pjevali mladi iz Frame Fojnica, kojim ravna Tea Belojica. / TV KISS

Uže pripreme za prvopričesničko slavlje trajale su još od rujna mjeseca prošle godine, a voditelj priprema i prvopričesničkog slavlja bio je fra Domagoj Šimić. Crkvu je za ovu svečanost ukrasila s.M. Simplicija Budimir i Milica Miletić. Na koncu je gvardijan fra Nikica Vujica, zahvalio svima, posebno roditeljima na odličnoj pripremi djece za primanje sakramenata Prve Svete Ispovijedi i Prve Svete Pričesti, nakon čega je uslijedilo zajedničko i pojedinačno fotografiranje u crkvi i ispred umjetničkog djela Posljednja večera. / R. R.

fotografije

 

Muzej Franjevačkog samostana u Fojnici: Radno vrijeme do 1. 11. 2014. godine

Radno vrijeme Muzeja Franjevačkog samostana u Fojnici do 1. 11. 2014. godine:

utorak, srijeda, četvrtak, petak i subota od 9.00 do 12.00 i od 13.30 do 17.00 sati.

Izvan radnog vremena posjetitelje primamo po prethodnoj najavi na mob. 063 685 588

Dobro došli!

 

Svečanost u Frami Sivša

Ti daj svojoj crkvi svu moć i snagu: Evo nas. Pošalji nas! - geslo je primanja i davanja obećanja u Frami Sivša održanog, 4. svibnja 2014. godine u crkvi sv. Ante Padovanskog u Sivši. Sveto misno slavlje predvodio je provincijski duhovni asistent FRAMA-e Bosne Srebrene fra Danijel Rajić, a svetu misu animirao je bend Antonius iz Sarajeva, koji to čine već treću godinu za redom u Sivši.

Baš kao i dvojica učenika koji su posumnjali u Isusa Krista i krenuli k Emausu, tako i mi danas proživljavamo krizu koju možemo obnoviti jedino molitvom i bratskim zajedništvom što je ovim svečanim susretom i učinjeno. Mi moramo krenuti putem našeg Jeruzalema šireći dobro i potičući na ljubav te svojim svjedočenjem pratiti Isusa Krista stopama sv. Franje Asiškoga kazao nam je fra Danijel.

Frame koje su uveličale ovaj događaj su: Frama Sarajevo, Frama Novi Šeher, Frama Brestovsko, Frama Kreševo, Frama Tolisa, Frama Domaljevac i Frama Fojnica. Druženje je nastavljeno uz okrepu u dvoranama u kojima su domaćini priredili zabavni program koji je trajao sve do kasnih večernjih sati. / Ines KNEŽEVIĆ

fotografije

 


Stranica 7 od 46

Župa Fojnica

Trenutno aktivnih Gostiju: 18 
Posjete Sadržajima : 200678Copyright © by Franjevački samostan Fojnica | All rights reserved | Designed by webmaster